Negen uithalers opgepakt in haven Vlissingen

De politie heeft afgelopen weekend in samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee in totaal negen verdachten aangehouden in de haven van Vlissingen. Ze worden ervan verdacht dat ze drugs uit een aangemeerd schip wilden gaan halen.

Al enige tijd hielden politie en Douane een schip in de gaten dat aangemeerd lag in de haven van Vlissingen. Na eerdere verijdelde pogingen om het schip te betreden, hield de politie er rekening mee dat er opnieuw personen zouden proberen om illegaal aan boord te gaan.

Lege sporttassen

Dat leidde in de afgelopen week al twee keer tot aanhoudingen toen uithalers het schip in de nacht benaderden. Vrijdagnacht klommen drie mannen over het hek van het havengebied en benaderden het schip. Politie, Douane en KMar controleerde het drietal en hun auto. Daarbij werden lege sporttassen, mobiele telefoons en portofoons aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Zij worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Doorzocht

In totaal werden afgelopen week negen verdachten aangehouden. Het schip waarop ze het hadden gemunt, is inmiddels vertrokken uit de haven van Vlissingen nadat het uitvoerig doorzocht werd door de Douane. Daarbij werd geen drugs aangetroffen.

499 kilo coke

Vrijdag werd tijdens een controle in de haven van Vlissingen 449 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container geladen met bananen.