Negen verdachten in ontvoeringszaak Lakshan aangehouden

Negen verdachten in ontvoeringszaak Lakshan aangehouden

De politie heeft in totaal negen verdachten aangehouden in verband met de eerdere ontvoering van de Hagenaar Lakshan Navaradnam. Vier van die verdachten zijn vandaag nog aangehouden.

Aanhoudingen

Dit meldt de politie donderdagmiddag. Het onderzoek naar de zaak leidde op donderdag 7 december tot de eerste aanhouding, van een 37-jarige man uit Amsterdam. Een dag later werd een tweede verdachte aangehouden, dat ging om een 45-jarige Amsterdammer.

Op 11 december werden nog eens drie aanhoudingen verricht: een 37-jarige man uit Amsterdam, een 51-jarige man uit Rotterdam, en een 26-jarige man uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Deze vijf verdachten zijn op woensdag 13 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.

De aanhoudingen werden verricht in Amsterdam, Diemen en Rotterdam. Een aantal verdachten is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Opnieuw

Donderdag zijn opnieuw aanhoudingen verricht. De politie heeft een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. Ook werden een 50-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Diemen opgepakt.

Deze verdachten zullen volgende week worden voorgeleid.

Beperkingen

Alle negen verdachten zitten op dit moment nog vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Om die reden kan het Openbaar Ministerie ook nog niet meer inhoudelijke informatie geven over de zaak.

Ontvoerd

Het 27-jarige slachtoffer werd op zondag 26 november ontvoerd. Op woensdag 6 december meldde hij zich bij de politie in België. Hij bleek gedurende anderhalve week tegen zijn wil ergens te zijn vastgehouden en wist uiteindelijk aan zijn ontvoerders te ontsnappen, aldus de politie.

De zaak raakte in de publiciteit, toen een filmpje verscheen, waarin een man die een gelijkenis had met Lakshan in gevangenschap leek te zijn. Ook werd via het filmpje een verband gelegd met een groot drugstransport.

Familie van het slachtoffer stelde daarna dat hij helemaal niets met cocaïnehandel te maken heeft.