Nepagenten ontvoerden chauffeur om coke

In oktober blijkt een groep mannen een Maersk-container uit Costa Rica gestolen te hebben door de chauffeur te bedreigen en te ontvoeren bij een tankstation. Dat bleek dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Waarschijnlijk zat er cocaïne in de container.

Ananas

Het gaat een vrachtwagen die dinsdagochtend 27 oktober 2015 met een container met 22.000 kilo aan ananassen uit de Rotterdamse haven vertrok met als bestemming een bedrijf in het Zuid-Hollandse Strijen. Op de N217 in het buitengebied van Mijnsheerenland reed een rode Volkswagen Golf hinderlijk voor de vrachtwagen uit. De bestuurder trapte op de rem en zorgde dat de vrachtwagen flink vaart moet minderen ter hoogte van het Texaco-tankstation. Daardoor kon een Volvo V60 vanaf het tankstation invoegen.

Nepagenten

Bij en kruispunt verderop geeft de Volvo het teken ‘Stop, Politie!’. De Golf rijdt weg en de Volvo en vrachtwagen slaan af en stoppen. Twee nepagenten in politie-uniform vragen de chauffeur uit te stappen en in de Volvo te gaan zitten. Die vertrekt en de vrachtwagen blijft achter. In de Volvo zaten zeker drie personen, waarvan twee in een politieuniform.

Leeg

De vrachtwagenchauffeur moet daarna overstappen in een Volkswagen Transporter. In die auto wordt de chauffeur naar het Gelderse dorp De Steeg gebracht. Daar wordt hij op de Havikerwaard uit de auto gezet. Hij is geschrokken en in de war en kan zich weinig herinneren van de daders. De mannen in de Transporter spraken onderling in een buitenlandse taal. Tegen de chauffeur spraken ze Nederlands. Mogelijk zijn ze bekend in de provincie Gelderland.

De container is achtergelaten bij Gouda, opvallend genoeg zonder ananassen. De trekker is spoorloos. Inmiddels heeft de politie een 42-jarige man uit Hollandsche Rading aangehouden in verband met deze zaak.