Nepagenten rippen wiet tijdens gewapende overval in Schalkwijk

In Schalkwijk hebben meerdere mannen met valse politie-uniformen donderdagochtend een gewapende overval gepleegd op een vrachtwagenchauffeur. Tijdens de brute overval waarbij de vrachtwagenchauffeur werd geslagen, gingen de verdachten ervandoor met een partij wiet. Volgens de politie wist de chauffeur waarschijnlijk niets van de drugs die hij vervoerde.

Politie-uniformen

De gewapende overval vond rond 07.45 plaats op de Provincialeweg 60 in Schalkwijk. De vrachtwagenchauffeur was net klaar met het lossen van zijn lading, toen er een donkere auto aan kwam rijden met blauwe flitslampen. Direct hierachter reed een wit busje. Uit de donkere stationwagen sprongen vier mannen, waarvan er drie politie-uniformen droegen. Uit het witte busje erachter sprongen ook twee mannen, waarvan er één mogelijk ook een vals politie-uniform droeg.

Scherpe wietlucht

Toen één van de daders de vrachtwagenchauffeur bedreigde met een wapen en hem sloeg wist de chauffeur dat het geen politieagenten waren. De geüniformeerde mannen openden de vrachtlading, waarna de chauffeur een scherpe wietlucht rook, aldus de politie. Nadat de inhoud van de pallets werd meegenomen vertrokken de mannen rond 08.15 met dezelfde voertuigen in hoge snelheid weer richting Schalkwijk.

De politie meldt op zoek te zijn naar getuigen die meer informatie en tips hebben over deze overval. Ook naar camerabeelden en dashcambeelden wordt gezocht.