Kans op deal in Spaanse moordzaak Ingrid Visser

Volgens Spaanse media lopen er nog steeds onderhandelingen tussen de verdachten en het Spaanse Openbaar Ministerie over de moorden op Ingrid Visser en haar man Lodewijk Severein. Inzet is een schuldbekentenis van de verdachten.

30 jaar

Er zou één verdachte nog dwarsliggen terwijl het OM wil dat alle verdachten mee gaan in de deal. La Verdad, een krant uit de stad Murcia waar het proces plaatsvindt, schrijft dat voor het begin van proces de openbaar aanklager akkoord was met een strafeis van 30 jaar voor de drie hoofdverdachten tegen een schuldbekentenis voor moord. Juan Cuenca zou opdrachtgever zijn en de Roemenen Valentin Ion en Constantin Stan voerden de moord op het tweetal uit. Aanvankelijk lag er een eis van de aanklager op tafel van 25 jaar voor iedere moord. Volgens La Verdad was voorwaarde van het Openbaar Ministerie dat de verdachten akkoord zouden zijn, maar ligt Constantin Stan dwars. Stan handhaaft de stelling onschuldig te zijn.

Volleybalteam

In mei 2013 werden Lodewijk Severein en volleybalster Ingrid Visser op gruwelijke wijze vermoord in een afgelegen woning in de buurt van Murcia. Juan Cuenca (foto) wordt gezien als de opdrachtgever van de moorden. Cuenca was de manager van het volleybalteam waarvoor Visser in Murcia heeft gespeeld.

Morgen

Volgens journalisten die bij het proces voor het provinciale hof van Murcia aanwezig zijn is het selecteren van de jury, waar het hof nu mee is begonnen, geen beletsel voor het alsnog tot stand brengen van een deal. Uiterlijk morgen kan duidelijk zijn of er een deal is gesloten. In dat geval gaat de rechtszaak niet door.

De vierde verdachte die de lichamen zou hebben helpen begraven in een citroenboomgaard zou er in de deal met drie jaar vanaf komen.

De advocaat van Stan heeft gezegd dat zijn client tijdens de moorden zelf niet aanwezig was omdat hij op dat moment een verdieping hoger in het huis was.

Vorige week werden de onderhandelingen over een deal gestaakt:

Geen deal in moordzaak Ingrid Visser