Net verkozen burgemeester vermoord in Mexico

In Mexico is Morales Perez, de in juli verkozen burgemeester van de stad Matehuala, geliquideerd. Hij kwam met zijn vrouw en assistent terug van een verjaardagsfeest, toen zijn auto onder vuur werd genomen. Ook zijn assistent overleed, Perez’ vrouw overleefde de aanslag.

De politie heeft geen idee wie de schutters waren. De vrouw heeft tegenover de politie verklaard dat ze niemand heeft kunnen herkennen.

De stad Matehuala, waarvan Perez in september burgemeester zou worden, ligt in een relatief rustige deelstaat. Desondanks werden vorige week veertien lijken aangetroffen in een busje bij een benzinepomp. Volgens de politie waren de slachtoffers ontvoerd in de noordelijke staat Coahuila, een van de gewelddadigste staten van Mexico.

Afgelopen weekend ging er een golf van geweld door Mexico. Binnen 48 uur vielen meer dan honderd doden. De politie voerde verschillende acties tegen drugsbendes uit, maar zij verhinderden de politie hun werk te doen door barricades op te werpen van brandende voertuigen.

Dossier Mexico op Crimesite