‘Netwerk pedoseksuelen misbruikte babies’

Zeven mannen staan voor de rechtbank in Brighton (VK) terecht voor het op grote schaal misbruiken van babies, peuters en kleuters. Dat meldt The Independent. De mannen zouden beeldmateriaal van het misbruik via het internet hebben verspreid.

Grooming

De mannen zijn Brits en in de leeftijd tussen 30 en 51 jaar. Behalve het misbruik worden ze er ook van verdacht ouders te hebben ingepalmd om hun kinderen te laten misbruiken (grooming). Dit ging volgens de politie zo ver dat in één geval een stel dat zwanger was werd gemanipuleerd voordat het kind geboren was.

Drogeren

Uit chatgesprekken maakte de politie op dat de mannen onderling overlegden en anderen van advies dienden over de beste manieren om kinderen te drogeren. De mannen reisden vaak over de wereld om het misbruik te filmen en streamden de sessies via het internet. Het onderzoek is uitgevoerd door het National Crime Agency.

Carriere

De verdachten zijn John Denham (49), Matthew Stansfield (34) Robin Hollyson (30), Christopher Knight (35), Adam Toms (33), David Harsley (51) en Matthew Lisk (32). Sommigen hebben een bekentenis afgelegd. Verschillende verdachten bleken zeer gerespecteerde burgers te zijn met carrières en gezinnen. Ze zouden elkaar hebben ontmoet op internetsites.