New Yorkse maffiabaas Zottola geliquideerd

Bij een fastfood restaurant in de wijk The Bronx is de Amerikaanse maffiabaas Sylvester Zottola vannacht dood geschoten. Een paar maanden geleden overleefde zijn zoon nog een aanslag op zijn leven. Zottola sr. werd doorzeefd met kogels terwijl hij een kop koffie bestelde bij de drive-trough van MacDonalds.

Sylvester Zottola was een prominent lid van de beruchte Bonanno maffiafamilie in New York. Sylvester (71), werd vorige maand gearresteerd nadat hij een man had neergeschoten die in zijn woning een vuurwapen trok. De Zottola’s, die enkele peperdure appartementen in de Bronx bezitten, hebben nauwe banden met de Bonanno-familie.

Deze maffiaclan uit New York bestaat uit zo’n 100 leden, waarvan een flink aantal achter de tralies zit. De Bonanno’s houden zich onder andere bezig met drugshandel, afpersing en overvallen.

De 41-jarige zoon, Salvatore, ontsnapte eerder dit jaar op miraculeuze wijze aan een aanslag op zijn leven. Toen hij in de Bronx in zijn auto wilde stappen, stopte een Nissan naast hem en begon een donkergekleurde man op de maffioso te schieten.

Neymar

Op videobeelden is te zien hoe Zotolla, alias Sally Daz, van de auto wegrolt en vervolgens a la de voetballer Neymar over het asfalt blijft rollen. Vervolgens verstopt hij zich achter zijn auto, maar de schutter stapt uit zijn auto, loopt naar de maffioso toe en terwijl Zotolla weer over de grond begint te rollen, begint de man weer van dichtbij te schieten.

De gangster wordt onder andere geraakt in zijn hand en borst en in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is ernstig gewond, maar wel aanspreekbaar. Geheel volgens de maffiatradities weigert hij een verklaring af te leggen tegenover de politie.