NFI zoekt naar sperma

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zoekt in Haagse panden waar Chinese massagesalons zijn gevestigd naar spermasporen. Dat schrijft De Telegraaf. Het NFI bekijkt of biologische sporen spermaresten zijn en of die van meerdere mannen afkomstig zijn. Een woordvoerder van de gemeente: 'Daarmee kan worden vastgesteld of er in de massagesalon illegale sekshandelingen plaatsvinden. Als dat zo is, dan kan de zaak direct voor zes maanden gesloten worden.

Het NFI al vier keer op pad geweest met het gemeentelijke Haags Economisch Interventie Team (HEIT), dat in de afgelopen maanden de controles in de salons heeft opgevoerd. Vier zaken in Laak en in het Zeeheldenkwartier zijn gecontroleerd. Bij alle bedrijven werden spermasporen gevonden. Voor één onderneming is de sluitingsprocedure al in gang gezet, van de overige is het nog wachten op het definitieve rapport van het NFI. Ook in de komende tijd staat er een groot aantal controles op het programma.

Geld

Den Haag heeft geld vrijgemaakt om de illegale seksuele dienstverlening, uitbuiting, mensenhandel en klachten van overlast te bestrijden. Eerder werden in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam speciale lampen in Chinese massagesalons ingezet om aan te tonen dat er inderdaad vaak sprake is van een ’happy ending’.