Nicky Man kreeg twee kogels in hoofd

De 24-jarige Nicky Man uit Nijmegen, die in de nacht van 10 op 11 maart 2012 dood werd gevonden in de uiterwaarden onder de rook van Nijmegen, is van dichtbij door zijn hoofd geschoten. Hij had twee kogels in zijn hoofd en in de binnenkant van de demper van het moordwapen is bloed van het slachtoffer aangetroffen. Dat blijkt woensdag uit de inhoudelijke behandeling van de zaak in de rechtbank in Arnhem.

Door @Michael de Hoogh

Tijdens de inhoudelijke behandeling op woensdag staan twee verdachten terecht. Het gaat om de 39-jarige S. en de 32-jarige Z. De twee Nijmegenaren, geboren in de voormalige Sovjet Unie, worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nicky Man. Z. wordt ook nog verdacht van het wegwerken van het lichaam van het slachtoffer en zijn aandeel bij een wietkwekerij. 

Slachtoffer

Het slachtoffer was eigenaar van het restaurant Hoo Wah op Plein 1944 in Nijmegen. Hij woonde in Almere en Nijmegen. De Chinees verliet op zaterdagavond 10 maart 2012 rond zeven uur ’s avonds zijn restaurant en is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur dood gevonden in een buitengebied bij Nijmegen. Hij was half ontkleed en had een plastic zak over zijn hoofd. Hij bleek twee keer van dichtbij – volgens deskundigen van een afstand minder dan 25 cm – in zijn hoofd te zijn geschoten.

Bloedspatten

In de ochtend is onder meer een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gehoord. Daaruit kwamen vage conclusies uit een onderzoek die was gedaan op basis van aannames en hypothes uit de processen verbaal. Echte harde conclusies zijn daar niet uitgekomen. Er is onder meer dna van de verdachten aangetroffen op het slachtoffer, op het moordwapen en in een Renault Kangoo, waarin het slachtoffer volgens het OM is vervoerd.

Volgens de lezing van het OM is Nicky Man in een loods aan de Ambachtsweg in Nijmegen vermoord en vervolgens naar het buitengebied bij Nijmegen gebracht. In de loods is een wietkwekerij aangetroffen. Een van de verdachten, de 32-jarige Z., sliep daar regelmatig om de boel te bewaken.

Later meer. De zaak wordt woensdagmiddag hervat.

Lees ook:

‘Het OM lijdt aan tunnelvisie’ 

Blunder OM in moordzaak Nicky Man

Geld en wiethandel spelen rol in zaak Man (UPDATE)