Nicky Man werd doodgeschoten

Nicky Man, eigenaar van een Chinees restaurant in Nijmegen, is doodgeschoten. Dat blijkt woensdag bij de pro-formazitting. De 38-jarige verdachte zou geld hebben geleend van Nicky Man, die in maart van dit jaar in de Ooijpolder in Nijmegen werd gevonden.

Man werd om het leven gebracht in een loods in Nijmegen, waar ook een wietkwekerij zou zijn aangetroffen. In de loods werd bloed gevonden dat van Man zou zijn. Op het lichaam van het slachtoffer zijn sporen van de verdachte en een ander persoon gevonden.

Op het vuurwapen waarmee Man om het leven is gebracht, zitten alleen sporen van de 38-jarige verdachte. Het gaat om een Armeniër die al jaren in Nijmegen woont. Hij heeft een snackbar in het centrum van de stad. Hij zegt goed bevriend te zijn met Man: ‘Hij was mijn vriend, ik had niks tegen hem. Ze hebben me bedrogen.’

De 24-jarige Nicky Man was eigenaar van het restaurant Hoo Wah op Plein 1944 in Nijmegen. Hij woonde in Almere en Nijmegen.  De Chinees verliet op zaterdagavond 10 maart rond zeven uur ’s avonds zijn restaurant en daarna is niets meer van hem vernomen.

Over drie weken wordt de zaak inhoudelijk behandeld. De verdachte blijft vastzitten. Er is een onderzoek gaande naar andere verdachten.