Niet ‘home alone’ in Ede (VIDEO)

Aan de Van Ostadestraat in Ede viel de politie woensdagavond met kogelwerende vesten en getrokken vuurwapens een woning binnen. Dit meldt dagblad de Gelderlander. Eerder op de avond was er in de woning een conflict met een vuurwapen geweest.

Vuurwapens

Meerdere auto’s politie arriveerden nadat twee voorbijgangers de politie gebeld hadden. Volgens een woordvoerder van de politie is niemand gewond geraakt. Omstanders melden dat er een tas is gevonden waar een vuurwapen uitstak, maar de politie heeft dit nog niet bevestigd. Buiten de woning is een andere, grote tas aangetroffen (zie foto).

Rustige jongen

Een verdachte is opgepakt. Volgens buurtbewoners is de man 31 jaar en woont hij in de woning waar het conflict zich voordeed. Hij wordt door hen omschreven als ‘een rustige jongen’. Zijn moeder en zusje zouden op vakantie zijn. De buurtbewoners zijn er verbaasd over dat juist deze familie hierbij betrokken is. Wat er zich precies heeft afgespeeld bij de woning, is nog onduidelijk.

Duits kenteken

De politie doet nog onderzoek in en rond de woning. De woning was vannacht verzegeld. Ook verspreidde de politie een Burgernetmelding om het publiek te vragen uit te zien naar een ‘vrij grote, zwarte auto’ met het Duitse kenteken EUSN819. Deze oproep geldt op donderdagmiddag nog steeds, de auto is nog niet gevonden.