Niet-ontvankelijk door beloftes van politie

In de moordzaak van Nicky Man werd medeverdachte Z. (32) uit Nijmegen vrijgesproken van moord en wiethandel. In de loods aan de Ambachtsweg in Nijmegen, waar het 24-jarige slachtoffer volgens de rechtbank is doodgeschoten door hoofdverdachte S., werd ook een wietkwekerij aangetroffen. Z. werd daarvoor vervolgd, maar dat zou niet gebeuren als hij zou verklaren over de moord. Dat heeft uiteindelijk geleid tot niet-ontvankelijkheid voor het OM.

In de verhoren van Z. door de politie werd tegen verdachte gezegd dat ze niet geïnteresseerd waren in de wiethandel, maar dat ze de moordenaar van Nicky Man wilden pakken. Als Z. daarover zou verklaren, zou hij niet vervolgd worden voor de wietzaak. 

Volgens de rechtbank heeft justitie het vertrouwen van de verdediging geschaad door de verdachte uiteindelijk toch te vervolgen voor de wiethandel en daarom is het OM woensdag voor dat feit niet-ontvankelijk verklaard. Waarschijnlijk hoopten politie en justitie op een antwoord die ze uiteindelijk niet kregen van Z. 

Z. kreeg wel een gevangenisstraf van 207 dagen voor het wegwerken van het lichaam. Die 207 dagen heeft hij al in voorarrest uitgezeten, dus hij hoeft niet meer terug de cel in. Twee weken geleden, na de inhoudelijke behandeling, werd Z. al vrijgelaten omdat het OM vrijspraak eiste voor zijn aandeel bij de moord.