Nieuw bewijs in brandmoord

In de zaak van de moord op Ger van Zundert op 9 april van dit jaar heeft justitie nieuw bewijs gevonden. Het gaat om dna-sporen op een blikje bier en een sigaret die werden gevonden op de plaats delict: de garagebox waar de 49-jarige Van Zundert vastgebonden en in brand was gestoken.

Dat bleek maandag tijdens een inleidende zitting van de zaak.

Zakelijk geschil

Het aangetroffen dna is van hoofdverdachte Janie H. (foto), aldus het Openbaar Ministerie. De 51-jarige H. meldde zich kort na de dood van Van Zundert bij de politie. Het slachtoffer en de hoofdverdachte waren vrienden en eigenaren van een garagebedrijf. Door een zakelijk geschil raakten ze in onmin met elkaar. Mogelijk speelt dat geschil een rol bij de moord.

Nog 2 verdachten

Naast Janie H. zijn er nog 2 verdachten. Zij zouden zich hebben voorgedaan als klanten en het slachtoffer hebben vastgebonden. H. zou Van Zundert vervolgens hebben overgoten met benzine en hebben aangestoken. Deze 2 verdachten zijn nog voortvluchtig; H. heeft ook niets over het duo willen verklaren, maar volgens Omroep Brabant is justitie de 2 op het spoor:  ‘Het onderzoek biedt zeker perspectief’, zei de officier van justitie maandag in de rechtbank over de zoektocht naar het tweetal.