Nieuw bewijs in zaak Anneke van der Stap

In de zaak tegen Ronald P., die volgens justitie verantwoordelijk is voor de dood van de Rijswijkse studente Anneke van der Stap, heeft het Openbaar Ministerie (OM) nieuw bewijs. Het zou gaan om een belastende verklaring van een getuige die de afgelopen maanden is gehoord. Dat meldt De Telegraaf maandag.

Ronald P., die is veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius, ook wel bekend als de Puttense moordzaak, werd eerder door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken voor de moord op Anneke van der Stap.

De 22-jarige Anneke van der Stap werd op 22 juli 2005 dood aangetroffen in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze was toen al elf dagen vermist. Anneke van der Stap werd voor het laatst gezien op 11 juli 2005 op het station van Enschede.

In eerste aanleg eiste het OM een levenslange gevangenisstraf tegen Ronald P. Bij hem thuis werden spullen van Anneke van der Stap gevonden en P. zou in de nacht van de verdwijning van het slachtoffer nog met haar pinpas hebben gepind. Tevens zou P. volgens justitie zijn betrokkenheid bij de dood van de Rijswijkse hebben bekend aan een medegedetineerde.

Binnenkort wordt de zaak in hoger beroep behandeld en justitie heeft volgens De Telegraaf dus nieuw belastend bewijs tegen P., die momenteel een celstraf van 15,5 jaar uitzit voor de Puttense moordzaak.