‘Nieuw bewijs in zaak liquidatie IJsselstein’

In een ander onderzoek is volgens justitie informatie naar boven gekomen over de liquidatie van Samir Erraghib, in april 2016 in IJsselstein. Dat heeft de advocaat-generaal gezegd tijdens de behandeling van de zaak in hoger beroep. Twee mannen uit Rosmalen en Vianen zijn in de zaak tot twintig jaar cel veroordeeld.

Gezwegen

Volgens het Algemeen Dagblad leidt het Openbaar Ministerie uit gekraakte pgp-berichten die in een ander onderzoek worden gebruikt af wie de dodelijke schoten heeft gelost. Dat is tijdens de rechtszaak tot nu toe nooit vast komen te staan. Verdachte Bowy T. (25 jaar ) heeft altijd gezwegen en Abdelghani el H. (24) ontkende ook maar iets met de schietpartij te maken te hebben.

Straf

Voor één van beide verdachten kunnen de gekraakte berichten misschien gevolgen hebben, mocht het hof besluiten dat met meer belastend en overtuigender bewijs een zwaardere straf geboden is. De rechtbank achtte beide mannen even schuldig.

Ander onderzoek

Bij het gerechtshof in Arnhem was woensdagochtend een regiezitting. De inhoudelijke behandeling is pas in 2019. Pas dan zal het Openbaar Ministerie naar buiten brengen wat de inzage in de pgp-berichten precies heeft opgeleverd, en wie er dus volgens het Openbaar Ministerie de elf dodelijke kogels zou hebben afgeschoten. Woensdag wilde het OM er verder niets over zeggen om het andere onderzoek niet in gevaar te brengen.

Samir Erraghib werd op 17 april 2016 op de parkeerplaats voor zijn huis in IJsselstein opgewacht door twee mannen. Hij werd voor de ogen van zijn 7-jarige dochtertje, dat naast hem in de auto zat, doodgeschoten.

Op telefoons van de twee verdachten zijn versleutelde berichten gevonden die voor de behandeling bij de rechtbank niet waren ontsleuteld.

Zie ook:

Zaak Erraghib verder in gewone rechtbank

Verdachten liquidatie Erraghib nog in PBC