Nieuw clubhuis Angels in Kerkrade

Op de Markt in Kerkrade willen de Hells Angels een clubhuis openen. Dat schrijft De Limburger woensdag. In het pand zat tot voor kort restaurant Navarro. Eigendom van Joep J. een huisjesmelker uit Kerkrade die verdacht wordt van vastgoedfraude.

95% rond

J. laat in de krant weten dat de verkoop van het pand voor 95% rond is. ‘De jongens hebben de sleutel al, maar de verkoop is nog niet helemaal rond. Houd het op 95 procent. Ze zijn met 150 man, als ze allemaal 5000 euro in de pot gooien, hebben ze zo 750.000 euro bij elkaar. Dan mogen ze het pand hebben en verbouw ik het ook nog voor ze.’

Groepsfoto

Een groep van zo’n 25 Angels heeft dinsdagavond het pand aan Markt 53 bezocht. Ze hebben binnen en buiten gekeken en maakten een groepsfoto voor het gebouw. Op de eerste verdieping van het pand is volgens J. genoeg ruimte voor verschillende appartementen. ‘Maar je kunt er ook één grote woning van maken. Eigenlijk is alles mogelijk.’

Camera’s

De gemeente Kerkrade zit met de komst van de Angels in haar maag. Vorige week werden er al camera’s op het plein opgehangen om alles in de gaten te kunnen houden. Ook is er extra politietoezicht. Dit alles nadat leden van de motorclub zich hadden misdragen en mensen geïntimideerd hadden en vernielingen aan hadden gericht in een café.

Dochter burgemeester

De uitbaatster van café Suus op de Markt in de stad is de dochter van burgemeester Jos Som. Zij weigerde begin juni een groep Hells Angels de toegang tot haar zaak. Dit omdat zij eerder voor overlast hadden gezorgd en vernielingen aan hadden gericht. Vier vrouwen die bij de Angels horen, hebben daarop aangifte gedaan van discriminatie.