Nieuw clubhuis voor Hells Angels in Kerkrade

Heb clubhuis van de Hells Angels in Kerkrade werd vorige week op last van de gemeente gesloten nadat Bandidos voor het pand voor grote onrust hadden gezorgd. De motorclub heeft inmiddels weer een nieuw pand waar de leden bij elkaar komen.

Dat meldt 1Limburg. De leden komen nu bij elkaar in een pand in de Pannesheiderstraat, waar een van de clubleden woont. De laatste dagen zou zich daar een groep van 20 tot 25 leden hebben verzameld. De gemeente zegt op de hoogte te zijn van de situatie, maar zegt nog geen aanleiding te hebben om in te grijpen.

Ruzie met Bandidos

Vorige week werd het clubhuis op de Markt in Kerkrade dichtgetimmerd. Het pand gaat voor minimaal drie maanden dicht, onder meer vanwege de grote onrust die ontstond toen leden van de rivaliserende motorclub Bandidos zich voor het clubhuis verzamelden. De Hells Angels gingen vrijdag 8 mei opvallend op verschillende terrassen zitten. De politie was toen aanwezig met honden, volgens omstanders was er sprake van een ‘intimiderende sfeer’.

Het Openbaar Ministerie probeerde eerder de verkoop van het pand al tegen te houden. De motorclub betrok het pand desondanks, en sindsdien probeert de gemeente de club uit het voormalige restaurant te krijgen.

De burgemeester van Kerkrade Jos Som wordt bedreigd en krijgt beveiliging. Of dat iets te maken heeft met motorclubs willen de burgemeester en het OM niet zeggen.