Nieuw dna-bewijs in moordzaak Halil Erol

Er is nieuw dna-bewijs in de zaak tegen de hoofdverdachte van de moord op Steenwijker Halil Erol (34), die in 2010 plotseling verdween. Er is een haar aangetroffen – waarschijnlijk van een familielid van Matthias M. (42) – in een hoes waarin lichaamsdelen van Erol uiteindelijk zijn gevonden.

Vriendin

Eerder kwamen onderzoekers al in een dekbedhoes haren tegen van de hoofdverdachte en zijn toenmalige vriendin (44). In die hoes zat de romp van Erol verpakt. Er loopt nog dna-onderzoek naar twee scheppen in de garage van de verdachte.

De toenmalige vriendin van M. en de ex-vrouw van Erol zijn ook verdachte in de zaak maar zijn niet voor de rechter gedaagd. M. ontkent enige betrokkenheid bij de moord.

Dinsdag was er een regiezitting in de Zwolse rechtbank. M. was daar niet bij aanwezig.

Pieter Baan Centrum

Erol verdween in februari 2010. Zijn auto werd uitgebrand gevonden in het Groningse Haren. In de zomer werden  zijn armen en benen gevonden in een zak in Eesveen; drie jaar later werd zijn romp gevonden in een bosje bij Wanneperveen. Het hoofd en de handen van zijn nooit boven water gekomen.

M. is een ex-tbs’er. Hij wil niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Hij zal wel ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Pas daarna kan de zaak inhoudelijk worden behandeld.

Zie voorgaande berichten:

OM: ‘Meerdere bewijzen in moordzaak Halil Erol’

Vrouw opgepakt in moordzaak Halil Erol