‘Nieuw dna-bewijs tegen Thijs H.’

In de zaak tegen de man die wordt verdacht van de moord op een vrouw in de Scheveningse Bosjes en op twee wandelaars op de Brunsummerheide in Limburg is nieuw dna-bewijs gevonden. De 27-jarige Thijs H. ontkent. Het Algemeen Dagblad schrijft dat op basis van bronnen dicht bij het onderzoek dat het ‘bewijstechnisch de goede kant uitgaat’.

Geen passant

Een andere bron vertelde dat deze dna-sporen erop wijzen dat H. ‘niet zomaar een passant kon zijn’.

De betrokkenheid van H. bewijzen is niet makkelijk. Naast de ontkenning van H. is er geen spoor van het moordwapen (of wapens) en is zijn kleding gewassen zodat mogelijke bloedsporen verdwenen zijn. Op videomateriaal uit de Limburgse GGZ-kliniek lijkt wel bloed te zien te zijn op de kleding van H.. De medewerkers van de kliniek waar hij verbleef beroepen zich op hun zwijgrecht.

Zitting

Het nieuwe dna-bewijs kan het bewijs misschien rond maken schrijft het Algemeen Dagblad. Over de aard van de nieuwe dna-sporen en waar die zijn gevonden is nog geen duidelijkheid. Het Openbaar Ministerie in Maastricht beantwoordt geen vragen daarover.

Volgende maand is er een pro forma-zitting voor de rechtbank. Het forensisch onderzoek is nog niet klaar en H. wordt nog onderzocht door psycholoog en psychiater in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.