Nieuw materiaal zedenzaak Frank R.

Justitie heeft op aanwijzen van Frank R. meer materiaal aangetroffen in de voormalig woning van R. in Cuijk. Dit materiaal lag achter een dichtgeschroefd schot in een gangkast. Tevens is de politie in contact gekomen met twee “nieuwe” slachtoffers.

(Foto: archief)

Frank R. werd op 19 mei 2013 aangehouden op verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Daarna kwamen er steeds meer verdenkingen bij.

Verkrachting

Op de voorlopige tenlastelegging staan 18 feiten, waaronder onttrekking aan het ouderlijk gezag, grooming, verkrachting, seksueel binnendringen bij iemand jonger dan 16 jaar, misleiding en ontucht via de webcam. De mogelijkheid bestaat dat er nog een aantal feiten bijkomen, aldus het OM.

Gangkast

Op aanwijzing van de verdachte is in januari meer materiaal, CD's en een externe harde schijf, aangetroffen in zijn voormalige woning in Cuijk. Dit materiaal lag achter een dichtgeschroefd schot in een gangkast. Uit het onderzochte beeldmateriaal op de gegevensdragers zijn twee nieuwe slachtoffers geïdentificeerd. Deze meisjes worden door de zedenrecherche benaderd.

Auto 

Tijdens een laatste doorzoeking van de auto van de verdachte is begin maart aanvullend bewijsmateriaal aangetroffen. Het materiaal dat in de auto is aangetroffen betreft filmmateriaal van het meisje dat bij zijn aanhouding in de auto zat. Dit bewijsmateriaal zal in het definitieve proces-verbaal worden meegenomen, meldt het OM.