Nieuw onderzoek Madeleine McCann (update)

De Britse politie heeft een verzoek ingediend bij de Portugese autoriteiten om het onderzoek naar het vermiste meisje Madeleine McCann te heropenen. Ze hebben goede hoop dat de zaak opgelost kan worden. De Britse politie spreekt van ‘de beste kans ooit’.

Een cold case team van de Britse politie zegt nieuwe aanknopingspunten te hebben gevonden, in de honderdduizend pagina’s dossier die de afgelopen jaren door Portugese en Britse rechercheurs zijn gemaakt. Verschillende media melden dat er zelfs een kans bestaat dat Maddie nog in leven is. De politie heeft een foto (links) verspreid van hoe Maddie er nu, op 9-jarige leeftijd, uit zou zien.

Het is nu bijna vijf jaar geleden dat het Britse meisje verdween uit een vakantiehuisje in de Portugese Algarve. Haar ouders zaten toen in de buurt van het huisje met vrienden in een restaurant. Zij zijn verdachten geweest in de vermissingszaak van hun dochter.  

Vanavond om 20:30 besteed het tv-programma Panorama op BBC1 aandacht aan de heropening van de zaak met ondermeer een interview met de leider van het onderzoek, Chief Inspector Andy Redwood.

Eerdere berichtgeving:

Britse MP: nieuw onderzoek Maddie McCann