Nieuw onderzoek naar Lisette Vroege

Maandagochtend is in Haarlem onderzoek gestart in twee sloten langs de Heussensstraat en enkele aangrenzende groenstroken. Er wordt gezocht naar sporen van de sinds 1992 uit Haarlem vermiste Lisette Vroege. Een rechercheteam van de politie Kennemerland werkt hierin samen met het Nederlands Forensische Instituut en het Openbaar Ministerie.

In het water langs de Heussensstraat werd op 30 oktober 1992 een schoen van Lisette teruggevonden. Een paar dagen eerder, op 26 oktober 1992, werd haar tennisracket in een groenstrook vlakbij deze sloot aangetroffen.

Op deze locaties is destijds al uitgebreid onderzoek verricht. Aangezien de politie nu technisch betere onderzoeksmiddelen voorhanden heeft dan twintig jaar geleden, is besloten het onderzoek opnieuw uit te voeren. Mogelijk liggen er in de sloten andere spullen van Vroege. De modder in de sloten zal worden gezeefd. Het onderzoek zal vermoedelijk meerdere dagen in beslag nemen.  

Lisette Vroege (toen 27) verdween op woensdagavond 3 juni 1992, na een partijtje tennis in Overveen. Ze is die dag om circa 21:30 uur voor het laatst bij haar woning gezien aan de Kleverparkweg.

Binnenkort ook uitgebreid aandacht voor Lisette Vroege in het boek Cold Cases dat dit najaar bij Crimesite zal verschijnen.