Opnieuw onderzoek naar verdachte ‘brandmoord’

Dennie J. (24), die verdacht wordt van drievoudige moord in het Brabantse Cuijk, moet opnieuw een psychologisch onderzoek ondergaan. Dat vindt de advocaat van J., de heer Van Elk De Freese, zo bleek dinsdag tijdens een zogenoemde pro formazitting in de rechtbank Den Bosch. De verdachte zou in juni een woning in Cuijk in brand hebben gestoken waardoor een moeder en haar twee dochters (14 en 17) om het leven kwamen.

Door Michael de Hoogh

Volgens de officier van justitie is er een psychologische rapportage van Dennie J., maar daaruit zouden de deskundigen geen conclusie kunnen trekken.

Ontkent

'Omdat de verdachte niets verklaart, niets weet of ontkent', aldus de officier tijdens de zitting. De advocaat van de verdachte wil dat er twee nieuwe onafhankelijke deskundigen zijn cliënt onderzoeken. Bij voorkeur een psycholoog en een psychiater.

Zelfmoord

Dennie J. was zelf aanwezig in de rechtbank. Dat was verrassend, ook voor de advocaat, want tot voor kort lag hij nog in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen na een zelfmoordpoging. Hij zou daar wat verwondingen aan over hebben gehouden, maar naar omstandigheden maakte hij het goed, zei de advocaat. Tijdens de zitting wilde J. niets zeggen.

Brand

In juni van dit jaar zou de verdachte een woning in Cuijk in brand hebben gestoken. Daarbij kwamen een moeder en haar twee dochters om het leven. De verdachte zou bevriend zijn geweest met een van de dochters. Na de woningbrand klom de verdachte in een zendmast. Die beelden zijn hieronder nog te zien.

{youtube}9RTr4Raah6E{/youtube}