Nieuw slachtoffer in drugsoorlog Marseille

In Marseille is vrijdagavond een 28-jarige man doodgeschoten. Het slachtoffer is een bekende van de politie, het gaat waarschijnlijk om een afrekening in het criminele circuit. Het zou de 24e afrekening zijn in de strijd tussen criminele organisaties in Marseille.

De 28-jarige man liep door een rustige straat in een noordelijke wijk van Marseille. Hij is met twee kogels neergeschoten door een automatisch pistool. Hij is in zijn arm en hoofd geraakt. Brandweerlieden hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

In Franse media wordt gemeld dat bronnen dicht bij het politieonderzoek zeggen dat de man vanuit een auto is neergeschoten. Het zou gaan om drie mannen, de schutter had volgens getuigen zijn gezicht afgeschermd.

Op 1 november werden in dezelfde straat twee mannen van twintig jaar doodgeschoten. Zij werden waarschijnlijk gedood door een kalasjnikov en een pistool.

De haven van Marseille wordt gezien als belangrijk doorvoerpunt naar de rest van Europa. Bovendien zijn wapens uit oorlogen op de Balkan en Noord-Afrika via de haven in Marseille terecht gekomen, waardoor de criminelen goed bewapend zijn.

De politie heeft in september aangekondigd het geweld te gaan bestrijden. Er zouden 200 extra politieagenten naar Marseille worden gestuurd. Op 2 november zijn de eerste 120 agenten begonnen in de zuid-Franse stad.

Lees ook:

Marseille: nieuwe agenten en dubbele moord

Omstreden eenheid politie Marseille aangepakt

Drugsoorlog Marseille: 9 maanden, 20 moorden

Marseille wil leger inzetten tegen drugsgeweld

Opnieuw twee lijken in Marseille