Nieuw spoor naar Natalee Holloway (VIDEO)

De vader van de verdwenen Natalee Holloway (18) onderzoekt met een privé-detective een nieuw spoor naar Natalee Holloway. Achter een huis op Aruba zijn menselijke resten gevonden. Op dit moment vindt er dna-onderzoek plaats naar de vraag of de resten van het meisje zijn.

NBC

Dave Holloway maakte dat woensdag bekend in een programma van de Amerikaanse zender NBC. Natalee Holloway verdween in mei 2005 op Aruba. De Nederlander Joran van der Sloot werd lange tijd verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning. Van der Sloot zit inmiddels een 28-jarige celstraf uit vanwege een doodslag in Peru.

Begraven

Dave Holloway is in contact met een zekere Gabriel Madrigal die hem weer in contact heeft gebracht met John Ludwick, een Amerikaan die claimt directe wetenschap te hebben van wat er is gebeurd met het meisje. Ze zou onwel geworden zijn nadat er mogelijk GHB in haar drankje was gestopt. Ze zou zijn begraven door Joran en zijn vader Paul in een juten zak. En daarna zou Ludwick geholpen hebben haar te herbegraven.

Op de aangeven plaats zijn nu inderdaad menselijke resten gevonden die aan Holloway ter beschikking zijn gesteld. Maar Madrigal is geen bekende van Joran, in het politiedossier van ruim 2200 pagina’s komt zijn naam niet voor. En John Ludwick kent Joran van der Sloot pas sinds 2010, vijf jaar na de verdwijning van Natalee.

Er zijn vaker dergelijke bronnen en beweringen opgedoken. Iedere keer bleken de bronnen en verhalen onbetrouwbaar. Voormalig politiechef Gerald Dompig zegt in een documentaire die over deze nieuwste zoektocht is gemaakt, dat ook dit verhaal weer niet waar is en op geen enkele manier bevestigd kon worden. Zie tijdcode 1:18 in onderstaande trailer.

Over enkele weken zijn de resultaten van het dna-onderzoek bekend.

In 2014 verscheen Dossier Holloway, een definitieve reconstructie op basis van het toen beschikbare politiedossier in de zaak.

[bol_product_links block_id=”bol_54117a572146c_selected-products” products=”9200000019106806″ name=”Crimesite boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”395″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zie ook:

Eenzame Joran chat vanuit Peruaanse cel (VIDEO)

‘Moordaanslag op Joran verijdeld’

‘Bekentenis’ Joran leidt niet tot doorbraak