Nieuw team op moord Nicky Verstappen

Een nieuw politieteam gaat de moord op de in 1998 gedode jongen Nicky Verstappen (11) onderzoeken. Dat meldt Dagblad De Limburger donderdag. Een woordvoerster van et Openbaar Ministerie heeft aan de krant bevestigd dat de ouders van het jongetje vorige week zijn ingelicht over het feit dat het onderzoeksdossier over hun zoon binnenkort wordt overgedragen aan een team van zogeheten coldcase- rechercheurs. Dat gebeurde in het bijzijn van misdaadjournalist Peter R. de Vries, die als belangenbehartiger van de familie optreedt.

Het coldcase-team start het onderzoek naar de moord niet opnieuw. Het doel is met een frisse blik naar het bestaande dossier te kijken.

Justitie zegt dat de reden van de zaaksoverdracht is dat in het lopende onderzoek alle mogelijke aanknopingspunten uitputtend zijn onderzocht.

‘Het coldcase-team heeft qua recherchemiddelen niet veel meer mogelijkheden dan het bestaande onderzoeksteam. Maar het gaat het hele dossier inderdaad wel nog eens helemaal opnieuw bekijken.’

Nicky Verstappen is in augustus 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide, dichtbij het jeugdkamp waar hij eerder was verdwenen.

Een dader is nooit gevonden. De lopende zaak werd eerst gesloten. Daarna kwamen er nieuwe aanwijzingen waarop de zaak werd heropened: drie jaar geleden kon met nieuwe technieken een spoor op de pyjamabroek van de jongen worden vastgesteld. Dat dna is vergeleken met dat van meer dan honderd mannen uit de omgeving van Nicky en het kamp waar hij verbleef.

Vorig jaar heeft het Openbaar Ministerie het graf van de toenmalige kampoudste geopend maar dat leverde geen dna-match op.

Er zijn verschillende mensen in beeld geweest die door hun brieven de dader leken te zijn, maar die mannen bleken in de war en onschuldig. Ook de Duitse seriemoordenaar Martin M. bleek niet de dader te zijn. 

Hier alle berichten over de zaak.