Weer aanhouding afrekeningen Purmerland

De politie heeft dinsdag een nieuwe aanhouding verricht voor de driedubbele moord in Purmerland eind 2011. Het gaat om een 39-jarige Amsterdammer. In verband met het onderzoek wil de politie niet zeggen waarvan de Amsterdammer precies wordt verdacht. Het is de vijfde verdachte die vastzit voor de moorden, die waarschijnlijk afrekeningen in het criminele circuit waren.

In december 2011 werden op een parkeerplaats in Purmerland twee mannen naast hun auto’s gevonden die waren doodgeschoten. Een van hen, de 40-jarige Maurice Bouhuijs uit Purmerend, was een bekende van de politie. Het andere slachtoffer was Arjan Koos (42), die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

Een maand later werd in het Noordhollands Kanaal het derde slachtoffer gevonden. Dat was de 34-jarige Mohamed Benbouker. De drie mannen waren doodgeschoten en de moorden houden hoogstwaarschijnlijk verband met elkaar.

De drie slachtoffers hadden op 20 december een ontmoeting bij de Kentucky Fried Chicken (KFC) in Amsterdam-West gehad. Na die tijd heeft niemand de drie mannen meer gezien. De politie denkt dat het gaat om een criminele afrekening.

De man die nu is aangehouden is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit in alle beperkingen, wat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

De andere vier verdachten werden in 2012 al aangehouden. Een zesde verdachte schoot zichzelf eerder door het hoofd toen een arrestatieteam hem in Amsterdam wilde oppakken.

Lees ook:

Inzittenden Megane gezocht

Verdachte “Purmerland” overleden

Van KFC Oud-West naar Purmerland

Waar is de vierde man?

Vijfde verdachte Purmerland opgepakt