Nieuwe aanhouding in zaak Daan Mellée

Vanochtend is een 32-jarige inwoonster van Enschede aangehouden in verband met het onderzoek naar de dood van Daan Mellée. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. De 26-jarige Mellée werd in juli in Enschede doodgeschoten.

Mellée woonde samen met zijn vriendin en de twee gebruikten veel drugs. Op 1 juli was er een barbecue, cafébezoek en de nodige ruzie tussen Mellée en zijn vriendin. Later op de nacht waren opstootjes tussen op straat, bij het station van Enschede en voor hun huis, zo bleek eerder deze week in Opsporing Verzocht.

Rond 05.00 die nacht is Mellée nog gezien op een fiets voor een flatgebouw aan de Beneluxlaan in de wijk Boswinkel. Vermoedelijk was hij toen in het gezelschap van een onbekende vrouw, met een licht getinte huidskleur en kort, donker haar. Mogelijk is zij degene die nu is aangehouden. Twee mannen die eerder werden gearresteerd, zijn weer vrij maar zijn nog wel verdachten.

Drugs

De vrijdag voor zijn dood is Daan Mellée naar Amsterdam geweest om drugs te kopen, aldus de politie. Onderzocht wordt of zijn dood met deze deal te maken heeft; mogelijk is er een conflict ontstaan. Bij de afspraak was Mellée in het gezelschap van een ander persoon, de politie zegt niet wie dat was, mogelijk is het één van de verdachten. De politie onderzoekt ook of er in Rotterdam een ripdeal is geweest en of de bewering dat Mellée daar schulden had juist is.

De politie publiceerde deze week beelden van Daan Mellée bij het station: