Nieuwe aanhouding in zaak De Heus

De politie heeft woensdag een 55-jarige vrouw uit Sittard aangehouden in het onderzoek naar de vermissing van Andy de Heus. De toen dertigjarige De Heus is vermist sinds hij op 18 december 2012 zijn woning in het Nederlands Limburgse Echt verliet. Een grijze Volkswagen Caddy waarmee De Heus van huis was vertrokken werd uitgebrand teruggevonden in België.


Vrouw

Het is de tweede arrestatie in de zaak want vorige week werd een 52-jarige vrouw uit Kinrooi (Belgisch-Limburg) opgepakt. Zij is afgelopen donderdag na verhoor op vrije voeten gekomen maarte blijft wel verdachte. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Vakantiepark

Ondanks een uitgebreide doorzoeking in december op een vakantiepark in Stevensweert is De Heus niet gevonden. Wel zijn er spullen veiliggesteld die nog worden onderzocht en geanalyseerd in een laboratorium. De politie denkt dat De Heus het slachtoffer is van een misdrijf. In januari 2013 werd zonder resultaat naar de man gezocht in het Julianakanaal bij Roosteren. Politie en justitie heropenden het onderzoek vorig jaar.