Nieuwe aanhouding Mathenesserweg-moord

In het onderzoek naar de moord op Hamdi Bilir (29, foto links) is dinsdag in Rotterdam een derde verdachte aangehouden. Het is een 33-jarige Rotterdammer. Dat heeft de politie donderdagavond bekendgemaakt.

Vrije voeten

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in september in Rotterdam. Op 13 januari zijn al een 28-jarige man uit Sliedrecht en een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Die twee verdachten zouden ook op enige manier bij de schietpartij betrokken zijn geweest, maar zijn op vrije voeten gesteld.

Opsporingslijst

Hamdi Bilir is op 23 september 2014 rond 17.50 uur in eethuis Durum Evi aan de Mathenesserweg in Rotterdam beschoten toen hij daar met vrienden aan het eten was. Een dader die een witte servet voor zijn hoofd hield schoot hem dood met meerdere kogels. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Schutters

Er was naast de schutter nog een man aanwezig. Op dinsdag 17 februari gaven politie en justitie de namen en foto’s vrij van een 20-jarige en 33-jarige man (foto rechts), beiden uit Rotterdam. Ook zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident. De namen en foto’s van deze verdachten zijn geplaatst op de Nationale Opsporingslijst. Deze verdachten zijn tot op heden niet aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zie ook:

Sluiting twee Rotterdamse coffeeshops