Nieuwe aanhoudingen in zaak-Bennour

De politie heeft maandagochtend twee personen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de dood op de sportschoolhouder Mondher Bennour. Het gaat om een 26-jarige man uit Epe en een man van 45 uit Almere. De woning van de laatste verdachte is doorzocht.

De twee verdachten hebben in maart ook al vastgezeten, maar werden weer vrijgelaten. Door onderzoek zijn er nieuwe feiten aan het licht gekomen, waardoor het duo weer kon worden opgepakt.

1 juli werden drie andere verdachten aangehouden. Het voorarrest van deze verdachten is inmiddels verlengd.

Bennour werd in 2011 voor zijn woning in Almere doodgeschoten. Eerder dit jaar werd duidelijk dat hij met de politie heeft gesproken over de dubbele moord op Leon Rombouts en Manita Koenen in Kaatsheuvel. Ook sprak hij met Peter R. de Vries over de zaak en assisteerde hem met een verborgen camera-actie.

De sportschoolhouder werd in 2006 wegens handel in anabole steroïden veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Naar eigen zeggen was hij met die handel gestopt. Ook had hij problemen met de financiën van zijn sportschool, waar twee keer brand zou zijn geweest.

Lees hier alle berichten over Bennour