Nieuwe aanwijzingen moord Ahmet Isik

In de moordzaak van Ahmet Isik zijn er nieuwe aanknopingspunten voor de politie. Zo is er een compositietekening (zie hieronder) gemaakt van een mogelijke verdachte. Isik werd op 12 juni 2011 dood gevonden in een sloot in Rotterdam. Zijn keel bleek te zijn doorgesneden.

De 36-jarige geboren Turk Ahmet Isik was werkzaam als freelance storingsmonteur. In de periode voor de moord was hij aan het werk bij een groot bakkersbedrijf in Rotterdam.

Wat zijn vrouw niet wist, is dat Ahmet Isik ook een aantal keer heeft afgesproken met andere vrouwen. Zo ook op woensdagavond 8 juni 2011, ongeveer drie dagen voordat hij werd gevonden. Dan heeft hij een afspraak met een vrouw waarmee hij vaker contact had.

Ze zitten samen in de auto van Ahmet, maar in de buurt van de auto is ook een groepje mannen aanwezig. Later – als de vrouw wegrijdt – ziet ze dat Ahmet door een van die personen wordt geslagen. Wat er daarna is gebeurd, is onduidelijk. Van een van die mannen heeft de politie een compositietekening gemaakt (zie foto rechts).

Het motief voor de moord zou volgens de politie dus in de relationele sfeer kunnen liggen. Naast de geheime afspraken met die vrouw had Ahmet Isik ook de beschikking over een tuinhuisje aan de Overschiese Kleiweg in Rotterdam. Hij bleef daar regelmatig slapen en kreeg daar ook vrouwelijk bezoek.

Een ander motief zou geld kunnen zijn. Het slachtoffer had geen schulden, maar hij had wel veel geld uitgeleend aan voornamelijk Turken. Aanwijzingen voor banden in de criminaliteit zijn er niet, maar de politie sluit het niet uit.