Nieuwe afrekening in Marseille

In de drugsoorlog rond de Franse havenstad Marseille is waarschijnlijk een nieuw slachtoffer gevallen. In de nacht van woensdag op donderdag is een verkoold lijk in een uitgebrande auto gevonden. Het slachtoffer is met zeker twee kogels om het leven gekomen.

 

Het verbranden van lijken is een gebruikelijke methode onder drugscriminelen in en rond Marseille omdat de sporen van de liquidatie daarmee vrijwel helemaal worden uitgewist.

Daarnaast maakt het verbranden het moeilijker om het slachtoffer te identificeren en ook dat vertraagt het politieonderzoek. De politie heeft dan ook nog geen idee wie het slachtoffer is.

De bewoners belden in de nacht van woensdag op donderdagnacht de hulpdiensten omdat er een Renault Clio in brand stond. De brandweer bluste de brand en vond daarop het lichaam in de passagiersstoel.

Het is de zevende liquidatie in het criminele circuit in Marseille sinds begin dit jaar. Vorig jaar vielen ook al 24 doden bij afrekeningen tussen rivaliserende drugsorganisaties in en rond Marseille.

De Franse justitie zette sinds eind vorig jaar flink meer politie-eenheden in, waarna het geweld leek te stoppen. De eerste maanden van het jaar vielen geen doden, maar mislukten wel enkele liquidatiepogingen. Begin april vielen er binnen twee weken vijf slachtoffers. Vorige week werd een zesde liquidatie gepleegd.