Nieuwe arrestatie in zaak Rijsdijk

In het onderzoek naar de dood van Anthony Steven Rijsdijk uit Rotterdam is op 8 april een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Den Haag, de vriendin van een 25-jarige man uit Rotterdam, die op 27 maart met drie anderen verdachten werd aangehouden. De vrouw is ingesloten en haar rol wordt nader onderzocht.

 

De politie had eind maart al vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood Rijsdijk. De 28-jarige werd op 25 februari in zijn woning aan de Sint-Annalandstraat in Rotterdam gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

 

De 37-jarige huisgenoot van het slachtoffer is op 26 februari al aangehouden, maar is na twee dagen weer vrijgelaten. De politie heeft de 37-jarige Rotterdammer nu echter weer aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Rijsdijk.

Naast de huisgenoot heeft de politie dinsdag en woensdag nog drie verdachten gearresteerd. Het gaat om eveneens drie Rotterdammers van 25, 27 en 40 jaar. Hun namen kwamen naar voren na uitgebreid onderzoek door het rechercheteam.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.