Nieuwe arrestatie in zaak-Wiels

De politie op Curaçao heeft een 28-jarige vrouw aangehouden in verband met de moord op de politicus Helmin Wiels. Dat heeft het OM bekend gemaakt. De arrestatie is verricht in verband met een onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord, maar welke rol de vrouw volgens justitie heeft gespeeld, is niet duidelijk.

Het OM zegt niet uit te sluiten dat meer arrestaties op korte termijn volgen. Wie de vrouw precies is, is onduidelijk.

Oud-minister en gokbaas

Wiels werd op 5 mei 2013 vermoord op een strand op Curaçao. De uitvoerder van de moord werd vorige maand in hoger beroep tot levenslang veroordeeld. Het OM wil nu ook de opdrachtgevers veroordelen. Daarom is een beloning uitgeloofd voor degene die vertelt waar het geld is gebleven dat is betaald voor de liquidatie. Voor de moord zou een half miljoen Antilliaanse guldens (zo’n 250.000 euro) zijn betaald.

Justitie deed eerder al arrestaties in het onderzoek naar de opdrachtgevers. Zo werden de voormalige minister van Financiën George Jamaloodin en gokbaas Robbie dos Santos opgepakt, maar zij moesten worden vrijgelaten. Ook dacht de politie de tussenpersoon te hebben gepakt, maar de rechter vond dat hij ook de gevangenis uit mocht.