Nieuwe bekentenis moord Puerto Rico

In Puerto Rico is weer een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 17-jarige Nederlandse jongen, dat melden de Puerto Ricaanse media. Deze 19-jarige verdachte heeft een verklaring afgelegd bij de FBI en zegt betrokken te zijn geweest bij de carjacking en de dood van Stefano Steenbakkers (foto), die op het eiland woonde. Een andere verdachte is inmiddels weer vrijgelaten.

De politie in Puerto Rico heeft nu in totaal drie verdachten aangehouden in deze zaak. De eerste verdachte, Amador Alexis Huggins, heeft gezegd dat een 21-jarige jongen verantwoordelijk is voor de overval en de dood op de Nederlandse Stefano. Deze blijkt achteraf niets met de zaak te maken te hebben en is weer vrijgelaten.

Er is nu dus een derde verdachte aangehouden in deze zaak. Volgens de lokale media gaat het om de 19-jarige John Anthony Lopez Morales. Hij heeft een bekentenis afgelegd en zegt dat Huggins de fatale schoten heeft gelost. Zij waren van plan om een overval te plegen om ‘wat geld te verzamelen’.

Toen zij de Nederlander Stefano Steenbakkers zagen rijden in de Lexus, besloten ze hem te achtervolgen en tot stoppen te dwingen. Morales zegt dat Huggins uit de auto stapte en later schoten hoorde. Volgens Morales zag hij bij Huggins een pistool in zijn broekriem en heeft Huggins hem nog bedreigd als hij iets zou vertellen over het voorval. Zijn familie zou niet veilig zijn, aldus Morales.

Lees ook:

Arrestatie moord Nederlander in Puerto Rico

Nederlandse jongen vermoord op Puerto Rico