Nieuwe arrestatie voor diamantroof Zaventem

Een van de nog voortvluchtige verdachten van de diamantroof op het vliegveld Zaventem is opgepakt. Het gaat om een 43-jarige man, van wie de politie denkt dat hij een van de uitvoerders van de overval is. Ook zijn vrijdagochtend vier huizen in en rond Brussel doorzocht.

De 43-jarige verdachte werd volgens de Belgische tv-zender VTM aangehouden in Sint Stevens-Woluwe, vlakbij het vliegveld waar de overval werd gepleegd. In mei werden ook al 31 verdachten opgepakt in België, Zwitserland en Frankrijk. Toen werd ook een Fransman opgepakt die ervan wordt verdacht de grote man achter de overval te zijn.

De Fransman kwam afgelopen week op borgtocht vrij. Hij mag België niet verlaten en mag niet met andere verdachten praten. Drie andere verdachten die al eerder werden opgepakt en nu nog in België vastzitten, worden verdacht van de uitvoering van de overval.

De overval vond plaats in februari, toen zeker acht gewapende mannen met auto's het afgesloten terrein van het vliegveld wisten binnen te komen. Ze namen 121 pakketten met diamanten mee uit een Zwitsers vliegtuig.

De politie denkt nog niet alle uitvoerders te hebben opgepakt. De meeste verdachten die zijn opgepakt, worden verdacht van onder meer heling. De Belgische justitie is nog op zoek naar drie van de uitvoerders.

Lees ook:

Overvallers Zaventem in uniform

31 arrestaties diamantroof Zaventem

Overvallers Zaventem dachten geld te roven

Verdachte diamantroof weer vrij door blunder