Nieuwe arrestatie voor dubbele moord

De politie van Bonaire heeft een nieuwe arrestatie verricht voor een dubbele moord in januari. Op 24 januari werden twee lijken op verschillende plaatsen op Bonaire gevonden, die waarschijnlijk door dezelfde personen om het leven zijn gekomen. Het is niet duidelijk wat de nieuwe verdachte, van wie alleen de initialen L. M.  bekend zijn, met de moord te maken heeft.

Er zitten al vijf verdachten voor de dubbele moord vast, tegen wie al een rechtszaak is begonnen. Twee van de vijf verdachten hebben belastende verklaringen tegen de andere drie afgelegd. Waarschijnlijk was het motief voor de dubbele moord een conflict over drugs.

De 37-jarige Thurston A. Schotz werd op 24 januari gevonden in een dam achter een middelbare school op Bonaire. Het andere slachtoffer, Francis Lourens (27), werd in een uitgebrande auto gevonden. Omdat de slachtoffers op verschillende plekken zijn gevonden, en omdat de twee verdachten die verklaringen hebben afgelegd elkaar soms tegenspreken, is het moeilijk voor justitie om te achterhalen wat er precies is gebeurd.