Nieuwe arrestatie voor moord Nicky Man (UPDATE)

De politie heeft maandag een nieuwe verdachte opgepakt in verband met de dood van de 24-jarige Nicky Man uit Nijmegen. Dat heeft het OM woensdag bekendgemaakt, de dag dat een andere verdachte (38) voor de rechtbank in Arnhem verscheen omdat er een pro-formazitting gepland stond in deze zaak. De verdachte die maandag is aangehouden is een 27-jarige Nijmegenaar. Er zitten nu drie mannen vast.  

Tijdens de pro-formazitting van woensdagmiddag liet de officier van justitie weten dat de 27-jarige verdachte ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. Evenmin wijst hij naar de andere verdachten, twee mannen van 32 en 38, die vastzitten in deze zaak. Het OM liet weten door deze aanhouding de zaak rond te hebben.

Eerder werden een 32-jarige en een 38-jarige Nijmegenaar aangehouden. De 38-jarige verdachte was aanwezig tijdens de pro-formazitting in de rechtbank Arnhem. Hij heeft verder niets gezegd. Zijn advocaat verbaasde zich over het feit dat de telefoon van verdachte nu nog wordt onderzocht. Hij zit namelijk al sinds mei van dit jaar vast.

Volgens het OM hadden de 24-jarige Nicky Man en de 38-jarige verdachte een financieel conflict.    

Nicky Man werd in maart 2012 gevonden in de Ooijpolder bij Nijmegen. Hij is waarschijnlijk doodgeschoten in een loods in Nijmegen, waar later een wietkwekerij werd ontdekt. In de loods is bloed gevonden van de man. Op het vuurwapen waarmee Man om het leven is gebracht, zouden sporen gevonden zijn van de 38-jarige verdachte.

Hij had een snackbar in het centrum van Nijmegen en zei eerder al goed bevriend te zijn met Man, die eigenaar was van een restaurant op Plein 1944 in Nijmegen. Man verliet op 10 maart rond 7 uur ’s avonds zijn restaurant, waarna hij verdween. Een paar uur later werd hij gevonden in een afgelegen gebied buiten Nijmegen.

Er staat nu een regie-zitting gepland op 11 december 2012. De advocaat van de 38-jarige verdachte heeft al aangegeven dat hij enkele getuigen wil horen. Onder meer over het busje waarin Nicky Man van Nijmegen naar de Ooijpolder zou zijn vervoerd. 

Lees ook:

Nicky Man werd doodgeschoten

Arrestaties moordzaak Nicky Man

Weer arrestatie moordonderzoek Man