Nieuwe arrestaties in zaak Yasmeen

In het onderzoek naar de moord op de 25-jarige Rotterdamse Yasmeen, heeft de politie op maandag twee mannen van 22 jaar uit Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij haar dood. De man van de vrouw zit al sinds 12 februari vast.

Begraven

De 25-jarige Yasmeen, werd sinds 25 januari vermist. Uiteindelijk werd zij begraven in een bos in het Drentse Ruinen gevonden. Dat was op 12 februari. Haar man werd meteen aangehouden. In het onderzoek is onder andere gekeken welke mobiele telefoons digitale sporen hebben achtergelaten rondom de woning van de vrouw en de vindplaats in Ruinen.

Ruinen

De nu aangehouden mannen zijn op 25 januari vermoedelijk ook in Ruinen geweest. De locatiegegevens van de telefoon en andere onderzoeksinformatie leverden voldoende informatie op om hen als verdachte van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en het wegmaken van haar lichaam aan te houden. Dat is maandagochtend vroeg gebeurd. In twee woningen en een garage zijn doorzoekingen gedaan.

Rechtbank

De man van de vrouw, een 26-jarige Rotterdammer, moet donderdag 21 mei voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld. Het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de vermissing en dood van Yasmeen wordt voortgezet.

Zie ook:

Dode Rotterdamse vrouw in Drenthe gevonden