NIeuwe arrestaties inzake Gubbels

De politie heeft in Amsterdam dinsdag twee mannen opgepakt in de zaak van de in de zomer van 2010 doodgeschoten Danny Gubbels. De jongen kwam om het leven gedood toen de woonwagen van zijn ouders werd doorzeefd met kogels. De arrestanten zijn 28 en 43 jaar oud. In Amsterdam zijn drie woningen doorzocht, in Eindhoven één. Drie verdachten zitten vast en staan al terecht voor de Bredase rechtbank.

Drie anderen zijn inmiddels vrijgelaten.

De politie gaat ervan uit dat de achtergrond van de zaak een conflict om een partij drugs is tussen de familie Gubbels en een andere groep. 

De afgelopen maanden waren er twee invallen op het woonwagenkamp in Breda, waar een jaar geleden de jonge Danny Gubbels werd doodgeschoten. Die invallen houden verband met een zeer groot onderzoek van de Nationale Recherche naar de top van de georganiseerde wietteelt in Noord-Brabant. Afgelopen oktober is er 3,5 miljoen euro aan cash gevonden die waarschijnlijk toebehoort aan de vader van de jongen.

In de wagen van een broer heeft de politie nog eens 1,2 miljoen euro aan cash in beslag genomen.

In de lopende rechtszaak naar de dood van 12-jarige Danny Gubbels staan momenteel drie Britse verdachten terecht. Op 14 juli 2010 kwam de jonge Danny – waarschijnlijk onbedoeld – om het leven toen zes gemaskerde mannen het vuur openden op zijn caravan.

Tijdens de behandeling van die zaak – voor de Bredase rechtbank en door het Bredase parket – zei de officier van justitie al dat hij voor het eind van het jaar aangehoudingen verwacht voor betrokkenheid bij de schietpartij: ‘Er komt een behoorlijke pluk mensen aan de beurt’. 

Hier eerdere berichten over de zaak Gubbels.