Nieuwe arrestaties jeugdgroep Den Haag

De politie heeft maandagmorgen vier arrestaties verricht in het onderzoek naar een criminele jeugdgroep in Den Haag Zuidwest. Het gaat om vier Hagenaars in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar. Zij worden, samen met elf eerder aangehouden verdachten, verdacht van onder meer tientallen woninginbraken.

(Foto: politie)

Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) werden de vier Hagenaars van 17, 18, 19 en 20 jaar maandag door de politie aangehouden. Vervolgens is de politie met de ouders van de verdachten in gesprek gegaan.

De aangehouden verdachten zijn onderdeel van hetzelfde onderzoek waarvoor op 14 januari al elf verdachten tijdens een grootschalige actie in Den Haag Zuidwest zijn gearresteerd. De politie spreekt van een crimineel jeugdnetwerk.

De groep wordt verdacht van tientallen woninginbraken, die in wisselende samenstelling werden gepleegd. Daarnaast worden de aangehouden verdachten verdacht van openlijke geweldpleging tegen personen of goederen, oplichting en verzekeringsfraude. Van de elf eerder aangehouden verdachten zitten er nog tien in voorarrest. Eén verdachte is met een enkelband en een wijkverbod geschorst, aldus de politie.