Nieuwe beelden aanslag Cor P. in Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond worden nieuwe beelden getoond van twee verdachten van de liquidatiepoging op ’tattookiller’ Cor P. De Nederlander werd vorig jaar onder vuur genomen in de Dominicaanse Republiek, maar overleefde de aanslag.

Beelden

Op de beelden is te zien hoe P. werd achtervolgd door twee mannen op een scooter. Na de aanslag op 4 januari 2022 vluchtten de twee weg door de straten van de badplaats Las Terrenas, waarbij ze door meerdere camera’s werden gefilmd.

Verdachten

Er zijn aanwijzingen dat de mannen op de scooter uit Nederland komen. Mogelijk is ook een derde Nederlander bij de liquidatiepoging betrokken. De politie hoopt op informatie van burgers over deze vermoedelijke uitvoerders, maar ook over de opdrachtgever(s). Ze meldt dit dinsdagmiddag in een bericht.

Vast

Cor P. was sinds 2020 voortvluchtig. Hij behoort tot de groep van zogenoemde ‘tattookillers’, een Nederlands moordcommando. P. zat eerder vast voor een liquidatiepoging in Amsterdam en werd verdacht van de moord op mede-tattookiller Onno Kuut. Hij en zijn medeverdachten werden daarvan later vrijgesproken. Hij was toen al gevlucht naar het buitenland.

Inmiddels is Cor P. terug in Nederland en zit hij hier vast.