Nieuwe beelden Joanna Yeates

De openbaar aanklager heeft tijdens het proces in Bristol verteld wat de Nederlandse verdachte Vincent T. heeft verklaard over de gewelddadige dood van Joanna Yeates. Dat gebeurde tijdens de ondervraging van een patholoog-anatoom. T. zou de keel van Yeates gedurende 20 seconden hebben dichtgeknepen. 

Aanklager Nigel Lickley: ‘De twee stonden tegenover elkaar. Hij legde een arm achter haar rug, ter hoogte van het midden van haar rug. Ze schreeuwde. Hij legde zijn andere hand over haar mond en het schreeuwen stopte. Hij verwijderde zijn hand van haar mond en het schreeuwen ging door. Hij legde toen zijn hand over haar keel, de hand die eerst achter haar rug was. Hij hield die hand daar gedurende 20 seconden. Hij paste een gemiddelde kracht toe. Op een schaal van drie. Hij wilde geen ernstige verwonding toebrengen. Deze handeling doodde Yeates. Hij accepteert dat het onwettig was.’

De patholoog was van mening dat de moordenaar twee handen gebruikte, hoewel hij het gebruik van één hand niet zei uit te sluiten. Verder zei hij te denken dat Yeates heeft geworsteld om los te komen maar dat er geen wetenschappelijke mogelijkheid was om vast te stellen hoe lang de worsteling tussen de twee heeft geduurd.

T. heeft doodslag bekend maar ontkent voorbedachte rade.

Toen de vriend van Yeats aan het woord was hield T. zijn hoofd in zijn handen.

er zijn nieuwe beelden vrijgegeven van de laatste uren van het leven van Yeates, bij het kopen van een diepvriespizza.

{youtube}2dX6jD5QiIw{/youtube}