Nieuwe beelden van El Chapo

De Mexicaanse autoriteiten hebben nieuwe beelden vrijgegeven van Joaquin “El Chapo” Guzman. In een video van ruim een kwartier is onder meer te zien hoe hij vingerafdrukken moet zetten en hoe er foto’s van hem worden genomen.

De video gaat voor een groot deel over hoe Guzman vorig jaar kon ontsnappen uit de gevangenis, en hoe de Mexicaanse autoriteiten hem opspoorden. Opvallend is dat de ontmoeting met Sean Penn niet wordt genoemd. De Amerikaanse acteur had een interview met El Chapo, en eerder werd beweerd dat de opsporingsdiensten door die ontmoeting Guzman wisten te lokaliseren.

El Chapo krijgt in de video, die volledig in het Spaans is, ook te horen dat hij waarschijnlijk uitgeleverd gaat worden. Hij blijft daar vrij onbewogen onder. Ook laat hij stoicijns vingerafdrukken en bloed afnemen, waarmee Guzman wordt geïdentificeerd.

De video werd woensdag op Facebook gezet. Bekijk hem hieronder.

Labores de inteligencia relacionadas con la captura de Joaquín…

Material multimedia relacionado con la investigación y las labores de inteligencia realizadas desde el momento de la evasión hasta la captura de Joaquín Guzmán Loera.

Posted by Procuraduría General de la República on Wednesday, January 27, 2016