Kraijpoel werkt aan heropening Yab Yum

Chris Kraijpoel, sinds vorig jaar eigenaar van de seksclub Yab Yum, wil dit jaar de deuren van het bordeel opnieuw openen. Dat meldt een woordvoerder aan het persbureau ANP. De seksclub aan de Singel in Amsterdam ging in 2008 dicht nadat de gemeente de vergunning had ingetrokken, omdat die misbruikt zou worden voor criminele activiteiten.

Kraijpoel kondigde na de overname al aan dat Yab Yum op 1 januari 2012 weer open zou gaan, maar dat bleek te hoog gegrepen. Volgens de woordvoerder wordt er nu hard gewerkt om eind dit jaar de deuren weer te openen. ‘We zijn momenteel druk bezig met schilderen en tapijten leggen’, zegt hij tegen ANP. ‘We willen Yab Yum terugbrengen in de stijl van Theo Heuft.’

Heuft startte het bordeel in 1976 en was de eigenaar tot de zaak in 1999 werd verkocht aan Hennie Vittali. Toenmalig burgemeester Job Cohen van Amsterdam sloot Yab Yum in 2008 omdat justitie vermoedde dat het pand verkregen was door afpersing van Heuft.

De gemeente Amsterdam zegt dat er aan het begin van deze zomer inderdaad een vergunning is gevraagd voor ‘een besloten prostitutiebedrijf’. Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de aanvraag uitgebreid wordt gescreend ‘gezien de voorgeschiedenis’. Ook heeft Amsterdam het bureau Bibob ingeschakeld om onderzoek te doen of de ondernemers die de vergunning hebben aangevraagd banden met criminelen hebben.

Kraijpoel is verdachte in een witwasonderzoek, waarvoor hij vorig jaar korte tijd heeft vastgezeten. Het Openbaar Ministerie meldt dat hij nog steeds verdachte is in dat onderzoek. Hij krijgt zelf dan ook geen exploitatievergunning, iemand anders zal het bordeel daarom moeten uitbaten.

Lees ook:

Club Yab Yum: van luxe naar verval