Nieuwe getuige in zaak Nicole van den Hurk

Het OM heeft uitstel gevraagd in de zaak rond de moord op de 15-jarige Nicole van der Hurk. Justitie stelt dat afgelopen week een getuige zich heeft gemeld tegen wie Jos de G. heeft gezegd dat hij een meisje heeft omgebracht. Justitie vermoedt dat het gaat om Van der Hurk.

Het OM zou donderdag eigenlijk de eis tegen De G. bekend maken. Maar de officier vroeg in plaats daarvan om de zaak twee weken aan te houden, zodat de nieuwe getuige kan worden onderzocht en verhoord.

Dna op lichaam Van der Hurk

Van der Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze in de vroege ochtend op de fiets stapte om naar haar bijbaantje in de supermarkt te gaan. Zes weken later werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen bij Mierlo.

De G. werd in januari 2014 aangehouden. Zijn dna is gevonden op het lichaam van het meisje. Hij werd in 2000 al veroordeeld voor een verkrachting, en daarvoor had hij ook al vastgezeten voor de verkrachting van een ex-partner. Sinds de man is opgepakt, heeft hij alleen verklaard dat hij van niets weet.

Lees ook:

Dit is de verdachte van de moord op Nicole

Onderzoek naar vernietigen kleren Nicole van den Hurk

Contra-expertise dna-spoor Nicole