Nieuwe getuige in zaak Sjonnie W.

Er is een nieuwe getuige in de zaak tegen huisschilder Sjonnie W. Het gaat om een 48-jarige man die met de verdachte in de cel heeft gezeten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de nieuwe getuige verklaard waar W. het lichaam van de verdwenen Sabrina Oosterbeek heeft verborgen. 

Dat bleek woensdag tijdens de vierde pro forma-zitting van de zaak.

Riviertje

Volgens de nieuwe getuige zou W. tegen hem hebben verteld dat hij het lichaam van de verdwenen prostituee heeft gedumpt in het riviertje de Gaasp, op de grens van de Bijlmer en Driemond. De getuige zou een schets van de plek hebben geleverd aan de politie. Ook heeft de 48-jarige man gezegd dat Sjonnie W. de moord op Oosterbeek wilde bekennen. De nieuwe getuige zat in de cel wegens drugsdelicten. Momenteel zit hij vast in Noorwegen.

Onbegrijpeijk

De verklaringen van de medegedetineerde stammen al uit december 2017 en januari 2018. Maarten Pijnenburg, de advocaat van W., vindt het onbegrijpelijk dat hij deze pas in juli heeft ontvangen. Volgens hem zou de nieuwe getuige strafvermindering zijn beloofd in ruil voor zijn verklaringen en heeft hij dus een belang om te praten tegen de politie.

Deal met andere getuige

In mei van dit jaar werd bekend dat justitie ook een deal heeft gesloten met een andere getuige, de 33-jarige S.T. Deze getuige, ook al veroordeeld voor verschillende delicten, heeft verklaard dat Sjonnie W. tegen hem heeft gezegd dat het lichaam van de verdwenen Sabrina Oosterbeek ‘nooit zal worden gevonden’. T. zou Sjonnie W. zijn tegengekomen in Amsterdam-Zuidoost. De verslaafde Oosterbeek was toen net een paar weken vermist.

Amsterdam Noord

Naast de moord op Sabrina Oosterbeek, wordt de 44-jarige Sjonnie W. ook verdacht van de moord op Monique Roossien (2003), Mirela Mos (2004). Mos zou zo nu en dan als prostituee hebben gewerkt in Nederland. De vrouw werd voor het laatst op 7 november 2004 levend gezien aan het Spreeuwenpark in Amsterdam Noord. Ruim een week later trof een medewerker van de milieupolitie de vuilniszakken met haar lichaam aan. W. zou met alle drie de vrouwen seksueel contact hebben gehad.

Sjonnie W. deed eind vorig jaar een zelfmoordpoging in zijn cel.