Nieuwe getuige kindermisbruik oud-premier

In het Britse schandaal naar kindermisbruik door politici en andere bekende figuren zal binnenkort een getuige verklaringen afleggen over oud-premier Edward Heath (foto links). Het gaat om een voormalig bordeelhoudster, Myra Forde, inmiddels 67.

Getuigen

Forde (foto rechts) is volgens The Guardian in 1992 vrijgesproken voor het runnen van een sekshuis. De recherche vermoedt nu dat dit is gebeurd nadat in haar zaak informatie over misbruik van kinderen door oud-premier Heath naar buiten zou komen. Forde heeft ontkend zelf hiermee te hebben gedreigd. Maar volgens The Guardian richt het onderzoek zich nu op getuigen in de toenmalige zaak van Forde.

Zes korpsen

Deze getuigen zouden zijn bewerkt om niet hun hele verhaal te doen. Door wie dat is gebeurd dat is nog niet helder. Komende week wordt Forde gehoord door recherche, door welke politie-eenheid is nog niet bekend. Op dit moment doen zes politiekorpsen onderzoek naar de zaak rond Heath. De recherche beschikt al over een verklaring van een hoge oud-politieman die heeft gezegd dat de aanklacht tegen Forde was ingetrokken wegens de dreiging van onthullingen over pedofilie van de conservatieve oud-premier.

Savile

De politie in North Yorkshire doet onderzoek naar Heath nadat bekend werd dat er foto’s bestaan waarop Heath ontmoetingen heeft met verdachte pedofielen Jimmy Savile (oud-BBC-presentator) en ijsco-magnaat Peter Jaconelli. De in 2005 overleden Edward Heath was tussen 1970 en 1974 premier van het Verenigd Koninkrijk voor de Conservatieve Partij.

Onderzoek naar 1433 Britten om kindermisbruik

Gary Glitter veroordeeld voor verkrachting (VIDEO)

‘Voormalig minister was pedoseksueel’ (VIDEO)

Kinderseks-zaak met 25 bekende Britten